Zapečené plněné portobello
Plněné portobello se sýrem, rajčaty a špenátem.
Celkový čas 37 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
- 1 velký žampion portobello
- 1 hrst čerstvého špenátu (nebo kostku mraženého)
- 10 kuliček mini mozzarelly
- 1/2 červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 keříčková rajčata
- dle chuti koření sůl, pepř
- dle potřeby olivový olej
Předehřejte si troubu na 180 °C. Z portobella opatrně odkrojte nožičku a nakrájejte ji na malé kousky. Klobouk žampionu z vnitřní strany lehce potřete olejem.
Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, česnek nahrubo. Na pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte cibuli společně s nakrájenou nohou portobella. Poté přidejte čerstvý nebo mražený špenát, osolte, opepřete. Nakonec vmíchejte pokrájená rajčata a směs nechte ještě chvíli prohřát.
Touto náplní naplňte připravený klobouk portobella, navrch přidejte plátky mozzarelly. Předejte do zapékací mísy a pečte v troubě zhruba 20 minut. Můžete podlít lehce vodou, ale není to nutné – žampion pustí vlastní šťávu.
Jakmile je portobello měkké a povrch krásně zapečený, vyndejte z trouby a podávejte teplé, ideálně přelité výpekem. Plněné portobello chutná skvěle s čerstvým pečivem nebo domácími hranolky.
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni se 107 originálními recepty z 36 druhů hub tě naučí skvěle a jednoduše vařit.
Kniha zároveň obsahuje rady a tipy, jak celoročně houbařit a dané druhy hub najít a poznat.
Ke koupi pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword žampion recepty, žampiony recepty