Žampiony na másle s česnekem a bylinkami
Restované žampiony na másle na pánvi. jednoduché spojení s česnekem a bylinkami.
Celkový čas 20 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
- 1 vanička žampionů
- 1 menší cibule
- 1 dcl bílého vína
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce na jemno nasekané petrželky
- 2 stroužky na jemno nasekaného česneku
- dle chuti sůl, pepř
Do pánve dejte rozehřát 2 lžíce másla a přidejte celé žampiony a na jemno nakrájenou cibuli.
Opečte žampiony do lehce zlatava a poté je zalijte bílým vínem. Víno nechte od pokličkou vydusit.
Poté přidejte petržel, česnek, sůl, pepř, nechte ještě minutu opékat.
Restované žampiony na másle podávejte jako hlavní chod s pečivem nebo jako přílohu k masu.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword žampiony, žampiony recept