Go Back
žampiony na másle

Žampiony na másle s česnekem a bylinkami

Restované žampiony na másle na pánvi. jednoduché spojení s česnekem a bylinkami.
Celkový čas 20 minutes
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 1 vanička žampionů
  • 1 menší cibule
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce na jemno nasekané petrželky
  • 2 stroužky na jemno nasekaného česneku
  • dle chuti sůl, pepř

Instructions
 

  • Do pánve dejte rozehřát 2 lžíce másla a přidejte celé žampiony a na jemno nakrájenou cibuli.
  • Opečte žampiony do lehce zlatava a poté je zalijte bílým vínem. Víno nechte od pokličkou vydusit.
  • Poté přidejte petržel, česnek, sůl, pepř, nechte ještě minutu opékat.
  • Restované žampiony na másle podávejte jako hlavní chod s pečivem nebo jako přílohu k masu.

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword žampiony, žampiony recept