Vepřovou panenku zprudka opečte na oleji ze všech stran, poté ji vyjměte z pánve a dejte stranou.
Nadrobno nakrájené žampiony a cibulku orestujte na másle. Po přibližně 3 minutách přidejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a přidejte tymián. Nechte krátce rozvonět a stáhněte z ohně.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Na rozválené listové těsto rovnoměrně navrstvěte houbovou směs. Vepřovou panenku osolte, opepřete a potřete hořčicí. Zabalte ji do plátků slaniny a poté do listového těsta.
Váleček přeneste na plech vyložený pečicím papírem tak, aby spoj těsta směřoval dolů. Těsto potřete rozšlehaným žloutkem a na několika místech propíchněte vidličkou, aby během pečení mohla unikat pára.
Chcete-li, aby panenka zůstala uvnitř růžová, pečte přibližně 13 minut v horkovzdušné troubě. Pokud ji preferujete více propečenou, prodlužte dobu pečení na 18 minut – záleží i na velikosti masa.
Po upečení nechte panenku Wellington asi 3 minuty odpočinout, poté ji nakrájejte na plátky a podávejte například s pečenými bramborami.