Go Back
Vepřová panenka Wellington

Vepřová panenka Wellington se žampiony

Šťavnatá panenka je obalená ve směsi jemně nasekaných hub s bylinkami a následně zabalená do voňavého listového těsta.
Celkový čas 40 minutes
Course hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 2

Ingredients
  

  • 7 středně velkých žampionů
  • 1 menší vepřovou panenku
  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 1 lžíci hořčice
  • 3 plátky slaniny
  • 1 žloutek z domácího vajíčka
  • 1/2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci oleje
  • dle chuti koření a bylinky sůl, pepř, tymián

Instructions
 

  • Vepřovou panenku zprudka opečte na oleji ze všech stran, poté ji vyjměte z pánve a dejte stranou.
    Vepřová panenka Wellington
  • Nadrobno nakrájené žampiony a cibulku orestujte na másle. Po přibližně 3 minutách přidejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a přidejte tymián. Nechte krátce rozvonět a stáhněte z ohně.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Na rozválené listové těsto rovnoměrně navrstvěte houbovou směs. Vepřovou panenku osolte, opepřete a potřete hořčicí. Zabalte ji do plátků slaniny a poté do listového těsta.
  • Váleček přeneste na plech vyložený pečicím papírem tak, aby spoj těsta směřoval dolů. Těsto potřete rozšlehaným žloutkem a na několika místech propíchněte vidličkou, aby během pečení mohla unikat pára.
  • Chcete-li, aby panenka zůstala uvnitř růžová, pečte přibližně 13 minut v horkovzdušné troubě. Pokud ji preferujete více propečenou, prodlužte dobu pečení na 18 minut – záleží i na velikosti masa.
  • Po upečení nechte panenku Wellington asi 3 minuty odpočinout, poté ji nakrájejte na plátky a podávejte například s pečenými bramborami.

Video

Notes

Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni se 107 originálními recepty z 36 druhů hub tě naučí skvěle a jednoduše vařit.
Kniha zároveň obsahuje rady a tipy, jak celoročně houbařit a dané druhy hub najít a poznat. 
Ke koupi pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword žampion recept, žampion recepty, žampiony