Vejce s lanýži
Tato vzácná houba s jemně oříškovou a zemitou vůní promění obyčejnou snídani v gurmánský zážitek.
Celkový čas 10 minutes minut
Course chuťovka, snídaně, večeře
Cuisine francouzská
- 1 menší letní lanýž
- 2 domácí vejce
- 1 krajíc chleba
- dle chuti koření sůl, pepř
Na pánvi rozehřejte lžíci másla a opečte na ní plátek chleba z obou stran dozlatova a dokřupava.
Poté přidejte druhou lžíci másla a vlijte rozšlehaná vejce ochucená solí a pepřem.
Vejce nemíchejte jako obvykle, ale jen je lehce protahujte vařečkou, aby vznikla konzistence na pomezí omelety a míchaných vajec.
Zhruba po minutě, kdy jsou vejce hotová, stáhněte pánev z plotny.
Vejce navrstvěte na opečený chléb a posypte hoblinkami lanýže, případně lanýž na vejce nastrouhejte.
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni se 107 originálními recepty z 36 druhů hub tě naučí skvěle a jednoduše vařit.
Kniha zároveň obsahuje rady a tipy, jak celoročně houbařit a dané druhy hub najít a poznat.
Ke koupi pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houbová topinka, lanýž letní, lanýže recept, lanýže recepty