Sýrová topinka s hlívou růžovou
Velmi jednoduché spojení křupavé topinky, sýru, vejce a opečených hub.
Celkový čas 19 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
- 2 hrsti na kousky nakrájené hlívy růžové
- 1 krajíc chleba
- 1 domácí vejce
- 2 lžíce másla
- 2 plátky sýru Mozzarella
- dle chuti koření sůl, pepř, mletá paprika, drcený kmín
- na ozdobení čerstvou pažitku
Hlívu růžovou si nejprve nakrájejte na menší kousky. Na pánvi rozehřejte kousek másla a přidejte připravené houby. Pomalu je restujte na středním plameni asi 5 minut, dokud lehce nezezlátnou a nepustí vůni.
Osolte, opepřete, přidejte špetku kmínu a sladké papriky. Poté přidejte na pánev ještě kousek másla a na volném místě vedle hub položte plátek chleba.
Vedle chleba na pánvi vyklepněte vejce. Osolte a opepřete ho podle chuti a nechte ho usmažit dle preferencí – klidně se zlatavým okrajem nebo jen lehce zatáhlé. Během toho nezapomínejte občas promíchat hlívu, aby se opékala rovnoměrně.
Chléb po chvíli otočte a pod něj položte plátky sýra. Nechte chvíli opékat, aby se sýr roztekl. Jakmile se sýr začne táhnout, otočte chléb tak, aby byla sýrová vrstva nahoře.
Hotovou sýrovou topinku přendejte na talíř, navrstvěte na ni hlívu a přidejte vejce. Nakonec vše posypte čerstvě nasekanou pažitkou a ihned podávejte.
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni se 107 originálními recepty z 36 druhů hub tě naučí skvěle a jednoduše vařit.
Kniha zároveň obsahuje rady a tipy, jak celoročně houbařit a dané druhy hub najít a poznat.
Ke koupi pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva růžová, hlíva růžová recept