Směs s penízovkou sametonohou
Velmi chutná směs, která zasytí.
Celkový čas 20 minutes minut
Course hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
- 2 hrsti kloboučků penízovky sametonohé
- 250 g směs vařené guinoi a bulguru
- 10 zelených oliv
- 1/4 menší cukety
- 1 hrst nadrobno nakrájené šunky
- 50 g sýru feta
- dle chuti koření pepř, chilli
- dle chuti bylinky bazalku, tymián
- dle potřeby olej olivový
Na 2 lžících olivového oleje orestujte penízovku, šunku a cuketu do zlatava.
Opepřete, přidejte fetu, bazalku, olivy, tymián a chilli vločky.
Přidejte do pánve vařenou guinou a bulguru a vše spolu promíchejte a nechte prohřát.
Servírujte teplé či za studena.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword penízovka sametonohá, penízovka sametonohá recept