Smažené enoki houbičky
Lahodné, návykové, rychle hotové!
Celkový čas 15 minutes minut
Course chuťovka
Cuisine asijská
- 1 balení enoki hub
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžíci kukuřičného škrobu
- 1 lžičku sody (nebo kypřícího prášku)
- 1 lžičku sladké mleté papriky
- dle chuti koření sůl, pepř
- dle potřeby olej na smažení
Nejprve si rozehřejte olej na smažení.
V misce smíchejte všechny sypké ingredience.
Enoki houbičkám odřízněte asi 3 cm z konců nožiček a rozdělte je na menší svazky.
Jednotlivé svazky obalte v moučné směsi a smažte je dozlatova a dokřupava z obou stran.
Smažené enoki nechte okapat na papírové utěrce.
Smažené enoki podávejte se sladkou chilli omáčkou, ozdobené sezamem a jarní cibulkou.
Jak vařit z hub jednoduše a rychle? Jak se zorientovat v celoročním houbaření? Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí vařit 107 skvělých receptů z 36 druhů celoročně rostoucích hub. Díky knize se naučíte sbírat houby od jara až do zimy.
Houbová kuchařka k zakoupení na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword enoki, enoki recept, penízovka sametonohá