Go Back
Smažené enoki recept

Smažené enoki houbičky

Lahodné, návykové, rychle hotové!
Celkový čas 15 minutes
Course chuťovka
Cuisine asijská

Ingredients
  

  • 1 balení enoki hub
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíci kukuřičného škrobu
  • 1 lžičku sody (nebo kypřícího prášku)
  • 1 lžičku sladké mleté papriky
  • dle chuti koření sůl, pepř
  • dle potřeby olej na smažení

Instructions
 

  • Nejprve si rozehřejte olej na smažení.
  • V misce smíchejte všechny sypké ingredience.
    Smažené enoki recept
  • Enoki houbičkám odřízněte asi 3 cm z konců nožiček a rozdělte je na menší svazky.
  • Jednotlivé svazky obalte v moučné směsi a smažte je dozlatova a dokřupava z obou stran.
  • Smažené enoki nechte okapat na papírové utěrce.
  • Smažené enoki podávejte se sladkou chilli omáčkou, ozdobené sezamem a jarní cibulkou.

Video

Notes

Jak vařit z hub jednoduše a rychle? Jak se zorientovat v celoročním houbaření? Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí vařit 107 skvělých receptů z 36 druhů celoročně rostoucích hub. Díky knize se naučíte sbírat houby od jara až do zimy. 
Houbová kuchařka k zakoupení na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword enoki, enoki recept, penízovka sametonohá