Go Back
sluka svraskalá recept

Sluka svraskalá s pečeným česnekem

Lahodná kombinace chutí hub a česneku.
Celkový čas 27 minutes
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 5 mladších plodnic sluky svraskalé
  • 1 palici česneku
  • 1 krajíc chleba
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 lžíci sádla
  • dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
  • bylinky čerstvý rozmarýn

Instructions
 

  • Troubu rozpalte na 160 stupňů Celsia.
  • Palici česneku z vrchu seřízněte, aby byly vidět špičky jednotlivých stroužků. Česnek položte na alobal a polijte ho lžící olivového oleje. Osolte a zabalte do alobalu. Dejte péct na 3 minut.
  • Očistěte si houby a nakrájejte na kousky. Mladší plodnice sluky nechte celé.
  • Mezitím si v pánvi rozehřejte sádlo přidejte houby. Restujte je do zlatavé barvy. Nezapomeňte je osolit, opepřit a přidat kmín.
  • Mezitím si na trošce sádla opečte topinku.
  • Na křupavý chleba rozetřete upečený česnek a na něj navrstvěte opečenou sluku svraskalou. Ozdobte bylinkami a podávejte.

Notes

Jednoduché a velmi chutné recepty z hub najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. V knize najdete 107 receptů z 36 druhů hub a cenné rady, jaké houby hledat a sbírat po celý rok. 
Kuchařku zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword sluka svraskalá, sluka svraskalá recept