Sluka svraskalá s pečeným česnekem
Lahodná kombinace chutí hub a česneku.
Celkový čas 27 minutes minut
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
- 5 mladších plodnic sluky svraskalé
- 1 palici česneku
- 1 krajíc chleba
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžíci sádla
- dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
- bylinky čerstvý rozmarýn
Troubu rozpalte na 160 stupňů Celsia.
Palici česneku z vrchu seřízněte, aby byly vidět špičky jednotlivých stroužků. Česnek položte na alobal a polijte ho lžící olivového oleje. Osolte a zabalte do alobalu. Dejte péct na 3 minut.
Očistěte si houby a nakrájejte na kousky. Mladší plodnice sluky nechte celé.
Mezitím si v pánvi rozehřejte sádlo přidejte houby. Restujte je do zlatavé barvy. Nezapomeňte je osolit, opepřit a přidat kmín.
Mezitím si na trošce sádla opečte topinku.
Na křupavý chleba rozetřete upečený česnek a na něj navrstvěte opečenou sluku svraskalou. Ozdobte bylinkami a podávejte.
Jednoduché a velmi chutné recepty z hub najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. V knize najdete 107 receptů z 36 druhů hub a cenné rady, jaké houby hledat a sbírat po celý rok.
Kuchařku zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword sluka svraskalá, sluka svraskalá recept