Go Back
pečené houby

Pečené brambory s houbami a zeleninou

Snadná příloha, kterou si lze udělat z jakékoliv zeleniny a hub.
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Chod oběd, příloha, večeře
Kuchyně česká
Porce 4

Ingredience
  

  • 4 hrsti hub například směs lišky obecné a holubinky mandlové
  • 6 středně velkých brambor
  • 1 červenou cibuli
  • 1 palici česneku
  • 1 středně velkou cuketu
  • 2 hrsti rajčátek
  • 1 červenou kapii
  • čerstvé bylinky (například bazalku, tymián, rozmarýn, oregano)
  • dle chuti oblíbenou směs koření na grilování, sůl, pepř, drcený kmín
  • dle potřeby olivový olej

Instrukce
 

  • Houby si očistěte a nechte vcelku nebo velké klobouky překrojte na polovinu.
  • Brambory omyjte a nakrájejte na slabé kolečka. Cibuli nakrájejte na silnější půl kolečka. Cuketu na středně silná kolečka. Rajčátka nechte vcelku. Česneku seřízněte vršek, aby ze slupek lehce vykukovaly jednotlivé stroužky česneku. Papriku očistěte od semínek a nakrájejte na velké kousky.
  • Brambory se zeleninou a houbami smíchejte ve velké míse, zalijte olivovým olejem a okořeňte. Přidejte také pokrájené bylinky.
  • Plech vyložte pečicím papírem a obsah mísy rovnoměrně vyskládejte na plech do jedné vrstvy. Nezapomeňte přidat také palici česneku a tu prolít olivovým olejem.
  • Pečte do měkka asi 20 minut na 170 - 180 stupňů Celsia.
  • Podávejte se sýrem nebo k masu.

Video

Poznámka:

Chcete se naučit sbírat nové druhy hub? Má nová houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí sbírat celoročně rostoucí houby a vařit z nich jednoduché a velmi chutné pokrmy. 
Houbovou kuchařku zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova holubinka mandlová, holubinka recept, liška obecná