Modráky očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
Mrkev oloupejte, nakrájejte na tenké proužky, já použila škrabku Julienne, ale jde to i nožem.
Cibuli nakrájejte na jemno. Jarní cibulku na kroužky, spolu s natí je použijete k ozdobení a dochucení bagety.
V pánvi si rozehřejte máslo a začněte restovat houby. Po asi 5 minutách přihoďte cibuli a restujte dalších 5 minut.
Podlijte vodou a přiklopte. Duste dalších cca 20 minut. V případě potřeby podlijte další vodou.
Mezitím si umažte na vedlejší pánvičce na slunečnicovém oleji proužky mrkve. Trvá to asi 4 minuty.
Mrkev dejte stranou a do pánvičky vyklepněte vajíčka,usmažte volská oka.
Houby na závěr smažení okořeňte solí, pepřem a mletým kmínem.
Rozřízněte si bagetu, dejte dovnitř plátek másla, usmaženou mrkev, houby, vajíčko, cibulku, nať a na hrubo nasekanou hladkolistou petržel. Chutná skvěle teplá i studená.