Go Back
kačenka česká recept

Kačenka česká na slaninové topince

Jednoduchá kombinace vynikající Kačenky české, slaniny a křupavého pečiva.
Čas přípravy 3 minut
Čas vaření 8 minut
Celkový čas 11 minut
Chod chuťovka
Kuchyně česká
Porce 1

Ingredience
  

  • Kačenka česká
  • 1-3 plátek slaniny
  • 1-2 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks bagety

Instrukce
 

  • Kačenku českou je třeba očistit od případných nečistot. Zejména zvrásněný klobouk je lapačem nečistot. Těch se zbavíte proudem vody a jemným kartáčkem. Poté kačenku nakrájejte na menší kousky.
    verpa bohemica recept
  • Bílé konce jarní cibulky nakrájejte na jemno. Slaninu na menší širší plátky.
    verpa bohemica recept
  • Na rozpálené pánvi osmažte slaninu do křupava.
    verpa bohemica recept
  • Na výpeku ze slaniny krátce orestujte cibulku, přidejte máslo a Kačenku českou.
    verpa bohemica recept
  • Restujte cca 5 minut. Kačenka je jemná houba tudíž ji nemusíte na pánvi mučit příliš dlouho. Zvláště pokud nemáte pánev plnou hub, ale spíš zeje prázdnotou.
    verpa bohemica recept
  • Mezitím si připravte na suché pánvi nebo v toastovači křupavou topinku.
    verpa bohemica recept
  • Na pečivo naservírujte slaninu a poté orestované houby s cibulkou. Ozdobte kouskem natě jarní cibulky.
    verpa bohemica recept

Video

Poznámka:

Pozor! Pokud ochutnáváte Kačenku českou poprvé, je třeba jíst ji s velkou opatrností. U někoho může vzniknout alergie na tuto houbu, kterou doprovází zvracení a nevolnost. Více informací najdete v mém houbařském videu o Kačence české
Klíčová slova houbová topinka, kačenka česká, topinka s houbami