Pýchavka s bylinkami
Jednoduchý recept z pýchavky, který zvládne každý!
Čas přípravy 2 minutes minut
Čas vaření 8 minutes minut
Celkový čas 10 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
- 3 plátky vatovce (pýchavky obrovské)
- 2 stonky čerstvé petržele
- 3 lžíce másla
- dle chuti sůl, bílý pepř, citronovou šťávu
Pýchavku nakrájejte na větší kousky, tepelnou úpravou se hodně zmenší. Petržel nasekejte na jemno.
V pánvi rozehřejte máslo a pýchavku na něm za občasného promíchání orestute do zlatova.
Pánev odstavte z plotny, k vatovci přimíchejte nasekanou petržel a okořeňte dle chuti.
Kousky pýchavky s bylinkami podávejte s čerstvým chlebem, zákápnuté citronem.
Nevíte, jak pýchavku obrovskou najít a jak ji dále zpracovat? Své tipy vám předám ve své nové houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Najdete tam 107 chutných receptů z 36 druhů hub, které rostou v lese od jara do zimy.
Kuchařku koupíte na mém e-shopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword pýchavka obrovská, vatovec, vatovec obrovský, vatovec recept