Go Back
Maitake recept

Pikantní maitake s chřestem

Rychlá maitake huba s chřestem a rýží.
Celkový čas 15 minutes
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine asijská

Ingredients
  

  • 150 g maitake
  • 3 stonky zeleného chřestu
  • 1 chilli papričku
  • 50 ml vývaru
  • 1 lžičku slunečnicového oleje
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • dle chuti koření sůl, pepř
  • dle chuti bylinky pažitku nebo petržel

Instructions
 

  • Do pánve dejte rozehřát máslo a olej a přidejte natrhané plodnice maitake. Tuhé středy nepoužívejte. Houby nechte krátce opékat.Mezitím si nakrájejte chřest na středně velké kousky a poté ho přidejte k maitake do pánve. Zalijte vývarem a nechte ho zcela vyvařit.
    Maitake recept
  • Mezitím si nakrájejte chřest na středně velké kousky a poté ho přidejte k maitake do pánve. Zalijte vývarem a nechte ho zcela vyvařit.
  • Směs osolte, opepřete a přidejte najemno nakrájenou chilli papričku – množství přizpůsobte své chuti, aby výsledná pálivost byla příjemná.
  • Jakmile začne směs zlátnout, přidejte nasekanou petrželku nebo pažitku a zakápněte citronovou šťávou.
  • Pikantní maitake servírujte k rýži.

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Jakmile začne směs zlátnout, přidejte nasekanou petrželku nebo pažitku a zakápněte citronovou šťávou.
Keyword maitake, maitake recept, trsnatec lupenitý recept