Pikantní maitake s chřestem
Rychlá maitake huba s chřestem a rýží.
Celkový čas 15 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine asijská
- 150 g maitake
- 3 stonky zeleného chřestu
- 1 chilli papričku
- 50 ml vývaru
- 1 lžičku slunečnicového oleje
- 1/2 lžičky citronové šťávy
- dle chuti koření sůl, pepř
- dle chuti bylinky pažitku nebo petržel
Do pánve dejte rozehřát máslo a olej a přidejte natrhané plodnice maitake. Tuhé středy nepoužívejte. Houby nechte krátce opékat.Mezitím si nakrájejte chřest na středně velké kousky a poté ho přidejte k maitake do pánve. Zalijte vývarem a nechte ho zcela vyvařit.
Mezitím si nakrájejte chřest na středně velké kousky a poté ho přidejte k maitake do pánve. Zalijte vývarem a nechte ho zcela vyvařit.
Směs osolte, opepřete a přidejte najemno nakrájenou chilli papričku – množství přizpůsobte své chuti, aby výsledná pálivost byla příjemná.
Jakmile začne směs zlátnout, přidejte nasekanou petrželku nebo pažitku a zakápněte citronovou šťávou.
Pikantní maitake servírujte k rýži.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Jakmile začne směs zlátnout, přidejte nasekanou petrželku nebo pažitku a zakápněte citronovou šťávou.
Keyword maitake, maitake recept, trsnatec lupenitý recept