Go Back
masová pomazánka recept

Masová pomazánka s houbami

Velmi rychlá a chutná pomazánka z vařeného hovězího masa a polničky topolové.
Celkový čas 20 minutes
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
Porce 4

Ingredients
  

  • 150 g polničky topolové
  • 100 g vařeného hovězího masa
  • 1 lžíce másla
  • 1 červená cibule
  • 1-2 lžíce Lučiny
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • 1-2 stroužky česneku
  • 2 kyselé okurky
  • 4 krajíce chleba
  • dle chuti sůl, pepř, drcený kmín
  • na ozdobení petrželka, kroužky cibule

Instructions
 

  • Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nakrájenou polničku topolovou a cibuli. Osolte a opepřete dle chuti. Restujte do lehce zlatava asi 6 minut.
  • Přidejte nakrájené maso a česnek. Dvě minuty opékejte a poté celou směs přendejte do mixéru. Vše spolu umixujte dohladka.
  • Přidejte majonézu, hořčici, Lučinu, najemno nakrájenou okurku a promíchejte v pomazánku.
  • Mezitím si připravte topinku a masovou pomazánku na ní navrstvěte. Ozdobte cibulí a petrželkou.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword polnička topolová, polnička topolová recept