Masová pomazánka s houbami
Velmi rychlá a chutná pomazánka z vařeného hovězího masa a polničky topolové.
Celkový čas 20 minutes minut
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
- 150 g polničky topolové
- 100 g vařeného hovězího masa
- 1 lžíce másla
- 1 červená cibule
- 1-2 lžíce Lučiny
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 1-2 stroužky česneku
- 2 kyselé okurky
- 4 krajíce chleba
- dle chuti sůl, pepř, drcený kmín
- na ozdobení petrželka, kroužky cibule
Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nakrájenou polničku topolovou a cibuli. Osolte a opepřete dle chuti. Restujte do lehce zlatava asi 6 minut.
Přidejte nakrájené maso a česnek. Dvě minuty opékejte a poté celou směs přendejte do mixéru. Vše spolu umixujte dohladka.
Přidejte majonézu, hořčici, Lučinu, najemno nakrájenou okurku a promíchejte v pomazánku.
Mezitím si připravte topinku a masovou pomazánku na ní navrstvěte. Ozdobte cibulí a petrželkou.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword polnička topolová, polnička topolová recept