Go Back
houbová topinka s maitake

Maitake na másle

Houbová topinka s opečenou maitake a Lučinou.
Celkový čas 17 minutes
Course chuťovka, houbová topinka
Cuisine česká

Ingredients
  

  • 100 g čerstvé houby maitake
  • 1,5 lžíce másla
  • 1 krajíc chleba
  • 2 lžíce krémového sýru Lučina
  • dle chuti koření sůl a čerstvě mletý pepř
  • na ozdobení bylinky hrst čerstvé petrželky

Instructions
 

  • Maitake rozeberte na menší růžice. Pokud jsou houby znečištěné, otřete je vlhkou utěrkou nebo je krátce opláchněte a důkladně osušte.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem na středním ohni. Jakmile máslo zpění, přidejte nasekaný česnek a restujte ho jen pár vteřin, dokud nezačne vonět.
  • Do pánve vložte maitake houby a restujte je za občasného míchání asi 7-9 minut, dokud nezískají zlatavou barvu a nebudou jemně křupavé.
  • Přidejte sůl, pepř. Promíchejte a stáhněte z ohně.
  • Hotové houby vrstvěte na chlebovou topinku potřenou Lučinou a posypte je čerstvou petrželkou.

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword maitake, maitake recept, trsnatec lupenitý recept