Maitake na másle
Houbová topinka s opečenou maitake a Lučinou.
Celkový čas 17 minutes minut
Course chuťovka, houbová topinka
Cuisine česká
- 100 g čerstvé houby maitake
- 1,5 lžíce másla
- 1 krajíc chleba
- 2 lžíce krémového sýru Lučina
- dle chuti koření sůl a čerstvě mletý pepř
- na ozdobení bylinky hrst čerstvé petrželky
Maitake rozeberte na menší růžice. Pokud jsou houby znečištěné, otřete je vlhkou utěrkou nebo je krátce opláchněte a důkladně osušte.
Na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem na středním ohni. Jakmile máslo zpění, přidejte nasekaný česnek a restujte ho jen pár vteřin, dokud nezačne vonět.
Do pánve vložte maitake houby a restujte je za občasného míchání asi 7-9 minut, dokud nezískají zlatavou barvu a nebudou jemně křupavé.
Přidejte sůl, pepř. Promíchejte a stáhněte z ohně.
Hotové houby vrstvěte na chlebovou topinku potřenou Lučinou a posypte je čerstvou petrželkou.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword maitake, maitake recept, trsnatec lupenitý recept