Go Back
Losos v krémové omáčce s enoki

Losos v krémové omáčce s enoki houbou

 Šťavnatý filet z lososa s krémovou omáčkou a pěstovanými enoki.
Celkový čas 20 minutes
Course oběd, večeře
Cuisine asijská
Porce 1

Ingredients
  

  • 1 balení enoki
  • 1 filet  lososa
  • 100 ml 33% smetany
  • 1 lžíci přepuštěného másla
  • 0,5 lžičky mleté sladké papriky
  • dle chuti koření sůl, pepř
  • dle chuti bylinky tymián

Instructions
 

  • Rozpalte máslo na pánvi a lososa na něm zprudka opečte – nejprve kůží dolů, dokud není křupavá, poté i z druhé strany také do jemně křupava. Jakmile je losos hotový, vyjměte ho stranou a z pánve slijte přebytečný tuk.
    losos v krémové omáčce
  • Do téže pánve vložte enoki houby, zalijte je smetanou, osolte, opepřete a dochuťte mletou sladkou paprikou. Nechte omáčku krátce povařit, dokud nezhoustne na požadovanou konzistenci.
  • Hotovou smetanovou omáčku s enoki podávejte společně s opečeným lososem a porcí vařené rýže.

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
 
Keyword enoki, enoki recept, penízovka sametonohá