Losos v krémové omáčce s enoki houbou
Šťavnatý filet z lososa s krémovou omáčkou a pěstovanými enoki.
Celkový čas 20 minutes minut
Course oběd, večeře
Cuisine asijská
- 1 balení enoki
- 1 filet lososa
- 100 ml 33% smetany
- 1 lžíci přepuštěného másla
- 0,5 lžičky mleté sladké papriky
- dle chuti koření sůl, pepř
- dle chuti bylinky tymián
Rozpalte máslo na pánvi a lososa na něm zprudka opečte – nejprve kůží dolů, dokud není křupavá, poté i z druhé strany také do jemně křupava. Jakmile je losos hotový, vyjměte ho stranou a z pánve slijte přebytečný tuk.
Do téže pánve vložte enoki houby, zalijte je smetanou, osolte, opepřete a dochuťte mletou sladkou paprikou. Nechte omáčku krátce povařit, dokud nezhoustne na požadovanou konzistenci.
Hotovou smetanovou omáčku s enoki podávejte společně s opečeným lososem a porcí vařené rýže.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword enoki, enoki recept, penízovka sametonohá