Na omáčkusi připravte:1 lžíci rybí omáčky, 1 lžičku medu, 1 lžičku citronové šťávy, 1 lžíci omáčky hoisin, 2 lžíce vody, 1 stroužek česneku nakrájený nahrubo dle chuti, chilli vločky
Instructions
Příprava omelety: Vejce rozšlehejte. Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej, vlijte vejce, jemně je promíchejte vařečkou a nechte je ztuhnout jako tenkou omeletu. Nechte vychladnout a poté nakrájejte na tenké proužky.
Příprava ingrediencí: Pokud používáte sušené Jidášovo ucho, namočte ho na přibližně 20 minut do teplé vody, sceďte a nakrájejte na proužky. Mrkev a okurku nakrájejte na tenké nudličky (ideálně se škrabkou julienne). Bambusové výhonky sceďte a případně nakrájejte.
Balení závitků: Rýžový papír krátce namočte v teplé vodě a rozložte na vlhkou utěrku. Doprostřed položte část rýžových nudlí, zeleniny, Jidášova ucha, vaječné omelety a pár lístků koriandru. Přehněte spodní okraj přes náplň, pak přeložte boční okraje a pevně zarolujte.
Příprava a servírování omáčky: Všechny ingredience na omáčku smíchejte v misce. Poté ji podávejte k závitkům.
Video
Notes
Jak vařit z hub jednoduše a rychle? Jak se zorientovat v celoročním houbaření? Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí vařit 107 skvělých receptů z 36 druhů celoročně rostoucích hub. Díky knize se naučíte sbírat houby od jara až do zimy. Houbová kuchařka k zakoupení na www.sumavskahoubicka.cz