Go Back
letní závitky recept

Letní závitky s Jidášovo uchem a zeleninou

Celkový čas 25 minutes
Course chuťovka, večeře
Cuisine asijská
Porce 10 závitků

Ingredients
  

  • 1 hrst Jidášovo ucha
  • 10 rýžových papírů na letní závitky
  • 50 g rýžových nudlí
  • 1 menší mrkev
  • 1/4 salátové okurky
  • 2-3 domácí vejce
  • 50 g sterilovaných bambusových výhonků
  • 1 lžíci másla nebo oleje
  • dle chuti bylinky koriandr nebo petržel
  • Na omáčku si připravte: 1 lžíci rybí omáčky, 1 lžičku medu, 1 lžičku citronové šťávy, 1 lžíci omáčky hoisin, 2 lžíce vody, 1 stroužek česneku nakrájený nahrubo dle chuti, chilli vločky

Instructions
 

  • Příprava omelety: Vejce rozšlehejte. Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej, vlijte vejce, jemně je promíchejte vařečkou a nechte je ztuhnout jako tenkou omeletu. Nechte vychladnout a poté nakrájejte na tenké proužky.
    letní závitky recept
  • Příprava ingrediencí: Pokud používáte sušené Jidášovo ucho, namočte ho na přibližně 20 minut do teplé vody, sceďte a nakrájejte na proužky. Mrkev a okurku nakrájejte na tenké nudličky (ideálně se škrabkou julienne). Bambusové výhonky sceďte a případně nakrájejte.
  • Balení závitků: Rýžový papír krátce namočte v teplé vodě a rozložte na vlhkou utěrku. Doprostřed položte část rýžových nudlí, zeleniny, Jidášova ucha, vaječné omelety a pár lístků koriandru. Přehněte spodní okraj přes náplň, pak přeložte boční okraje a pevně zarolujte.
  • Příprava a servírování omáčky: Všechny ingredience na omáčku smíchejte v misce. Poté ji podávejte k závitkům.

Video

Notes

Jak vařit z hub jednoduše a rychle? Jak se zorientovat v celoročním houbaření? Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí vařit 107 skvělých receptů z 36 druhů celoročně rostoucích hub. Díky knize se naučíte sbírat houby od jara až do zimy. 
Houbová kuchařka k zakoupení na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword jidášovo ucho, jidášovo ucho recept, ucho jidášovo recept