Katův šleh s houbami
Výborný katův šleh s houbami a bramboráčky.
Celkový čas 1 hour hodina
Course hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
- 100 g kloboučků šupinovky
- 200 g vepřové kýty
- 1 červenou papriku
- 3 kyselé okurky
- 2 pálivé papričky
- 1 sklenku vody
- 1 lžíci worcesterové omáčky
- 1 lžíci sojové omáčky
- 2 lžíce protlaku
- dle chuti koření pepř
Maso nakrájejte na tenké nudličky, bohatě opepřete a na asi 2 lžících oleje ho zprudka opečte ze všech stran dozlatova. Když pustí šťávu, přidejte šupinovky a nechte tekutinu odpařit, a maso se po chvíli začne znovu hezky opékat.
Přidejte všechnu zeleninu.
Po asi minutě přidejte protlak, zalijte vodou a omáčkami.
Promíchejte a nechte pod pokličkou dusit, dokud nebude maso měkké.
Hotový katův šleh servírujte s bramboráčky nebo chlebem.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword šupinovka chestnut, šupinovka nameko recept, šupinovka recept