Go Back
katův šleh recept

Katův šleh s houbami

Výborný katův šleh s houbami a bramboráčky.
Celkový čas 1 hour
Course hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 2

Ingredients
  

  • 100 g kloboučků šupinovky
  • 200 g vepřové kýty
  • 1 červenou papriku
  • 3 kyselé okurky
  • 2 pálivé papričky
  • 1 sklenku vody
  • 1 lžíci worcesterové omáčky
  • 1 lžíci sojové omáčky
  • 2 lžíce protlaku
  • dle chuti koření pepř

Instructions
 

  • Maso nakrájejte na tenké nudličky, bohatě opepřete a na asi 2 lžících oleje ho zprudka opečte ze všech stran dozlatova. Když pustí šťávu, přidejte šupinovky a nechte tekutinu odpařit, a maso se po chvíli začne znovu hezky opékat.
    katův šleh recept
  • Přidejte všechnu zeleninu.
  • Po asi minutě přidejte protlak, zalijte vodou a omáčkami.
  • Promíchejte a nechte pod pokličkou dusit, dokud nebude maso měkké.
  • Hotový katův šleh servírujte s bramboráčky nebo chlebem.

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword šupinovka chestnut, šupinovka nameko recept, šupinovka recept