Maso ze všech stran potřete olejem a vložte na rozpálenou pánev. Opékejte z každé strany zhruba 2 minuty. Steak otáčejte vždy až ve chvíli, kdy se od pánve snadno odlepí a jde lehce otočit.
Když je maso opečené ze všech stran, přidejte do pánve lžíci másla a snítku bylinek. Máslo několikrát lžící přelijte přes steak, aby natáhl chuť bylinek.
Maso přesuňte i s máslovým přelivem do alobalu, dobře zabalte a vložte na 5 minut do trouby předehřáté na 190 °C. Poté nechte steak v alobalu chvíli odpočinout mimo troubu.
Mezitím vlijte do pánve po steaku lžíci oleje a kousek másla. Přidejte kloboučky šupinovky a restujte je dozlatova. Ochuťte bylinkami podle chuti a zalijte smetanou. Nechte omáčku zredukovat na požadovanou hustotu.
Před dokončením přidejte 2 lžičky nakládaného zeleného pepře a krátce povařte, přibližně 2 minuty. Nakonec přilijte do omáčky šťávu, která se uvolnila ze steaku v alobalu.
Steak nakrájejte na plátky, omáčku nalijte na talíř, položte na ni maso a bohatě dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
Hovězí steak s pepřovou omáčkou a houbami servírujte s pečeným bramborem nebo hranolky.