Go Back
hovězí na houbách

Hovězí maso na houbách

Výborné hovězí plátky na houbách se žampiony.
Celkový čas 1 hour 45 minutes
Course hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 3

Ingredients
  

  • 250 g žampionů
  • 300 g plátků hovězího zadního masa
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 silný plátek másla
  • dle chuti koření sůl, pepř, mletý kmín
  • dle chuti bylinky tymián

Instructions
 

  • Nakrájejte maso na tenké plátky, v případě potřeby je jemně naklepejte a posypte je solí, pepřem a drceným kmínem. Každý plátek poté obalte v hladké mouce.
    hovězí na houbách
  • Na rozpáleném oleji opečte jednu nakrájenou cibuli dozlatova, poté na ni položte připravené plátky masa. Maso krátce opečte z obou stran, aby se zatáhlo, následně podlijte vývarem (¾ množství), přidejte snítku tymiánu a přikryté pokličkou vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
  • Maso pomalu pečte, aby zůstalo šťavnaté a křehké.
  • Maso pomalu pečte, aby zMezitím na másle opečte druhou nakrájenou cibuli. Přidejte očištěné na čtvrtky nakrájené žampiony, osolte, dochuťte drceným kmínem. Přidejte nahrubo nakrájený česnek a přilijte zbytek vývaru. Krátce žampiony poduste.
  • Přibližně po hodině a pečení přidejte žampiony k masu do trouby a pečte společně ještě asi 30 minut. Jakmile je maso měkké, případně dosolte a podávejte, ideálně s rýží.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword žampiony, žampiony recept