Houbový kuskus s hlívou
Lahodné a vyvážené jídlo, které potěší milovníky hub i lehkých, chutných pokrmů.
Celkový čas 20 minutes minut
Course oběd, večeře
Cuisine česká
- 150 g hlívy Černá perla
- 150 g kuskusu
- 4 plátky slaniny
- 1/2 svazku zeleného chřestu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 ml vývaru nebo vody
- 50 g parmazánu
- 1 menší hrst nasekané petrželky
- dle chuti koření sůl, pepř, sladkou mletou papriku
Slaninu nakrájejte na menší kostičky, cibuli na jemno, hlívu na malé kostičky. Zelený chřest zbavte dřevnatých konců a nakrájejte na malé kousky. Česnek nasekejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm slaninu, cibuli a hlívu, dokud nezískají zlatavou barvu. Poté přidejte chřest a restujte ještě asi 6 minut. Na závěr přidejte česnek a nadrobno nasekanou petržel. Směs okořeňte solí, pepřem a mletou paprikou.
Mezitím si připravte kuskus. V hrnci přiveďte k varu vývar (nebo osolenou vodu). Jakmile začne vařit, odstavte ho, vsypte kuskus, přidejte lžíci olivového oleje, promíchejte, přiklopte poklicí a nechte 5 minut nabobtnat. Hotový kuskus načechrejte vidličkou.
Smíchejte kuskus se směsí a přidejte velkou část strouhaného parmazánu.
Houbový kuskus podávejte posypaný trochou parmazánu.
Chcete více nápaditých, jednoduchých a velmi chutných receptů z hub? Pak si pořiďte úspěšnou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která nabízí 107 receptů z 36 druhů hub. Najdete v ní i tipy, jak celoročně houbařit!
Bestseller mezi houbovými kuchařkami koupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva černá perla, hlíva černá perla recept