Go Back
čirůvka dvoubarvá recept

Houbové rizoto s čirůvkou dvoubarvou

Vynikající houbové rizoto hotové za chvilku! Čirůvka dvoubarvá recept vás ohromí!
Celkový čas 25 minutes
Course oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 3 kousky čirůvky dvoubarvé
  • 150 g vařené rýže (př. jasmínové)
  • 2 plátky slaniny
  • 1 menší bílou cibuli
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 dcl bílého vína
  • koření dle chuti papř, sůl, drcený kmín
  • bylinky na posypání jarní cibulky

Instructions
 

  • Čirůvku dvoubarvou očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Slaninu a cibuli nakrájejte nadrobno.
  • V hlubší pánvi si rozehřejte plátek másla a orestujte na něm slaninu s cibulí.
  • přidejte čirůvku dvoubarvou a zvolna restujte. Kousky čirůvky dvoubarvé pustí nejdříve vodu kterou nechte vyvařit. Poté přilejte víno a okořeńte dle chuti.
  • Víno nechte vyvařit a do krémových hub přidejte vařenou rýži. Zasypte sýrem a pečlivě promíchejte. Na závěr přidejte ještě lžíci másla, které do rizota vmíchejte a ihned podávejte.
  • Podávejte posypané parmazánem a posypte jarní cibulkou.

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword čirůvka dvoubarvá, čirůvka dvoubarvá recepty, čirůvka recept, čirůvky recepty