Houbové rizoto s čirůvkou dvoubarvou
Vynikající houbové rizoto hotové za chvilku! Čirůvka dvoubarvá recept vás ohromí!
Celkový čas 25 minutes minut
Course oběd, večeře
Cuisine česká
- 3 kousky čirůvky dvoubarvé
- 150 g vařené rýže (př. jasmínové)
- 2 plátky slaniny
- 1 menší bílou cibuli
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 dcl bílého vína
- koření dle chuti papř, sůl, drcený kmín
- bylinky na posypání jarní cibulky
Čirůvku dvoubarvou očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Slaninu a cibuli nakrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi si rozehřejte plátek másla a orestujte na něm slaninu s cibulí.
přidejte čirůvku dvoubarvou a zvolna restujte. Kousky čirůvky dvoubarvé pustí nejdříve vodu kterou nechte vyvařit. Poté přilejte víno a okořeńte dle chuti.
Víno nechte vyvařit a do krémových hub přidejte vařenou rýži. Zasypte sýrem a pečlivě promíchejte. Na závěr přidejte ještě lžíci másla, které do rizota vmíchejte a ihned podávejte.
Podávejte posypané parmazánem a posypte jarní cibulkou.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword čirůvka dvoubarvá, čirůvka dvoubarvá recepty, čirůvka recept, čirůvky recepty