Houbová topinka se shimeji
Luštěninová pomazánka dodá pokrmu krémovost a sytost, zatímco houby přinesou výraznou chuť a příjemnou texturu.
Celkový čas 15 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine asijská
- 2 hrsti hnědých shimeji
- 2 krajíce chleba
- 4 lžíce hummusu
- 1 stroužek česneku
- 1/2 červené cibule
- 1 lžíci másla
- dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
- na ozdobení bylinky petržel nebo nať jarní cibulky
Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli.
Mezitím odřízněte spodní části nožiček hub, které bývají srostlé se zbytky substrátu, a očištěné houby přidejte k cibuli. Osolte, opepřete a opékejte dozlatova.
V poslední minutě přidejte drcený kmín a najemno utřený česnek, aby se rozvoněl, ale nezhořkl.
Chléb si mezitím opečte dozlatova a dokřupava. Na teplé topinky rozetřete vrstvu hummusu, navrstvěte opečené houby s cibulkou a ozdobte čerstvou natí jarní cibulky.
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni se 107 originálními recepty z 36 druhů hub tě naučí skvěle a jednoduše vařit.
Kniha zároveň obsahuje rady a tipy, jak celoročně houbařit a dané druhy hub najít a poznat.
Ke koupi pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword shimeji, shimeji recept, shimeji recepty