Go Back
shimeji na topince

Houbová topinka se shimeji

Luštěninová pomazánka dodá pokrmu krémovost a sytost, zatímco houby přinesou výraznou chuť a příjemnou texturu.
Celkový čas 15 minutes
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine asijská
Porce 1

Ingredients
  

  • 2 hrsti hnědých shimeji
  • 2 krajíce chleba
  • 4 lžíce hummusu
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 červené cibule
  • 1 lžíci másla
  • dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
  • na ozdobení bylinky petržel nebo nať jarní cibulky

Instructions
 

  • Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli.
    shimeji na topince
  • Mezitím odřízněte spodní části nožiček hub, které bývají srostlé se zbytky substrátu, a očištěné houby přidejte k cibuli. Osolte, opepřete a opékejte dozlatova.
  • V poslední minutě přidejte drcený kmín a najemno utřený česnek, aby se rozvoněl, ale nezhořkl.
  • Chléb si mezitím opečte dozlatova a dokřupava. Na teplé topinky rozetřete vrstvu hummusu, navrstvěte opečené houby s cibulkou a ozdobte čerstvou natí jarní cibulky.

Notes

Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni se 107 originálními recepty z 36 druhů hub tě naučí skvěle a jednoduše vařit.
Kniha zároveň obsahuje rady a tipy, jak celoročně houbařit a dané druhy hub najít a poznat. 
Ke koupi pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword shimeji, shimeji recept, shimeji recepty