Houbová topinka s opeňkou měnlivou a vejcem
Dokonalá houbová topinka s vrstvou opečených hub a správně tekutým žloutkem.
Čas přípravy 10 minutes minut
Čas vaření 10 minutes minut
Celkový čas 20 minutes minut
Course chuťovka, houbová topinka
Cuisine česká
- 1 hrst očištěných kloboučku opeňky měnlivé
- 1 krajíc chleba
- 1 lžíce másla
- dle chuti sůl, pepř
- na ozdobu nakrájená nať jarní cibulky
Nejprve si opečeme na másle chléb dokřupava.
Další krokem je příprava volského oka a s tekutým žloutkem, já dělám na středním plameni asi 4 minuty.
Poté přijde řada na houby, na másle je smažte asi 5-6 minut. Osolte a opepřete.
Chléb můžete pomazat česnekovým stroužkem, poté nandáte vrstvu hub a navrch položíte vajíčko.
Ozdobit čerstvou natí cibulky a s chutí se zakousnout.
Chcete se naučit sbírat opeňku měnlivou? Zjistit, kde tato houba roste, jak vypadá? O své houbařské zkušenosti se dělím v tomto youtube videu.
Keyword opeňka měnlivá, opeňka měnlivá recept