Go Back
opeňka měnlivá recept

Houbová topinka s opeňkou měnlivou a vejcem

Dokonalá houbová topinka s vrstvou opečených hub a správně tekutým žloutkem.
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Course chuťovka, houbová topinka
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 1 hrst očištěných kloboučku opeňky měnlivé
  • 1 krajíc chleba
  • 1 lžíce másla
  • dle chuti sůl, pepř
  • na ozdobu nakrájená nať jarní cibulky

Instructions
 

  • Nejprve si opečeme na másle chléb dokřupava.
  • Další krokem je příprava volského oka a s tekutým žloutkem, já dělám na středním plameni asi 4 minuty.
  • Poté přijde řada na houby, na másle je smažte asi 5-6 minut. Osolte a opepřete.
  • Chléb můžete pomazat česnekovým stroužkem, poté nandáte vrstvu hub a navrch položíte vajíčko.
  • Ozdobit čerstvou natí cibulky a s chutí se zakousnout.

Video

Notes

Chcete se naučit sbírat opeňku měnlivou? Zjistit, kde tato houba roste, jak vypadá? O své houbařské zkušenosti se dělím v tomto youtube videu
Keyword opeňka měnlivá, opeňka měnlivá recept