Houbová bageta se shiitake
Shiitake houby, zelenina a tortilla. Jednoduchá a velmi chutná kombinace.
Celkový čas 20 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
- 10-15 kloboučků shiitake hub
- 6 cherry rajčat
- 3 listy římského salátu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíci másla nebo oleje
- 1/4 salátové okurky
- 1/2 červené cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- dle chuti koření sůl, pepř
- dle chuti bylinky bazalka, petržel
- dle chuti citronovou šťávu
Sušené shiitake houby dejte odmočit do vroucí vody alespoň na 20 minut.
Cibuli a houby shiitake nakrájejte na velmi drobno. V pánvi rozehřejte máslo a cibuli a houby na něm restujte do zlatava. Ke konci restování odhrňte houby stranou a na volné místo položte plátek másla a něj vyklepněte vejce. Lehce ho rozbijte a nechte ho opéct do krémové konzistence. Poté stáhněte plamen.
Mezitím si do misky dejte nadrobno nakrájenou okurku, rajčata, avokádo, bylinky a tuto směs zeleniny zalijte olivovým olejem, citronovou šťávou, okořeňte solí, pepřem a pečlivě promíchejte.
Tortillu nahřejte na suché pánvi a navrstvěte avokádovou směs, list salátu, vejce a houby s cibulí, tortillu zatočte a poté přeřízněte.
Houbovou tortillu s houbami shiitake můžete jíst teplo i studenou.
Houbové recepty a houbařské tipy od zkušené houbařky najdete v houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Kniha obsahuje 107 chutných receptů z 36 druhů hub, které rostou v lese po celý rok.
Houbovou kuchařku je možné zakoupit na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houba shiitake, shiitake, shiitake recept