GRILOVANÉ ŽAMPIONY
Vyzkoušejte je třeba ke grilovanému masu, do tortilly nebo jen tak s čerstvým chlebem.
Celkový čas 22 minutes minut
Course chuťovka
Cuisine česká
- 400 g žampionů
- 4 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- 1 lžičku mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- dle chuti koření sůl, pepř
Žampiony napíchejte na špejle.
V pánvi rozehřejte máslo, přidejte najemno utřený česnek a koření. Jakmile se vůně rozvoní, pánev odstavte.
Houby potřete ochuceným máslem a vložte na gril.
Během grilování špejle pravidelně otáčejte, aby se žampiony opekly dozlatova ze všech stran – zhruba 4–5 minut z každé strany.
Podávejte ještě teplé jako přílohu k masu nebo sýrům.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword žampion recept, žampiony