Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Jednoduchý recept na polévku z hlívy s zamilujete po prvním ochutnání!
Celkový čas 30 minutes minut
Course chuťovka, houbová polévka, polévka z hlívy, večeře
Cuisine česká
- 5-6 klobouků hlívy ústřičné
- 700 ml libovolného vývaru
- 1 menší červená cibule
- 3 lžíce másla
- 2 velké stroužky česneku
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička drceného kmínu
- dle chuti sůl, pepř, bobkové koření, majoránka
- na ozdobení pažitka
Hlívu očistěte a natrhejte na tenké proužky.
Do hrnce dejte dvě lžíce másla, na drobno nakrájenou cibuli minutu restujte. Poté přidejte proužky hlívy a pokračujte v restování dalších 5 minut. Občas promíchejte.
Přidejte poslední lžíci másla, všechno koření a hladkou mouku. Promíchejte a nechte minutu opékat.
Za stálého míchání přilijte vývar a vařte asi 13 minut.
Polévku podávejte s chlebem, posypanou sekanou pažitkou.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub.
Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword dršťková z hlívy, hlíva polévka, hlíva ústřičná, hlíva ústřičná recept