Enoki houby v omáčce
Velmi jednoduchá a velmi chutná čínská omáčka s enoki.
Celkový čas 13 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine asijská
- 1 balení enoki
- 150 ml vody
- 1 stroužek česneku
- 1 jarní cibulku
- 1 lžičku rybí omáčky
- 1 lžíci sójové omáčky
- 1 lžičku barbecue omáčky
- 1 lžičku kukuřičného škrobu
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíci slunečnicového oleje
- na ozdobení sezamová semínka
Enoki houbičkám odřízněte přibližně 3 cm z konců nožiček a poté je rozdělte na několik menších svazků. Jarní cibulku nakrájejte na větší kousky, česnek utřete najemno.
Na pánvi rozehřejte olej a krátce na něm opečte houbičky společně s jarní cibulkou, zhruba 1 minutu z každé strany.
Přilijte vodu a přidejte všechny omáčky, nechte asi 4 minut provařit.
Mezitím si rozmíchejte škrob v malém množství vody a za stálého míchání ho vlijte do pánve.
Hotovou omáčku podávejte s vařenou jasmínovou rýží, posypanou sezamem.
Jak vařit z hub jednoduše a rychle? Jak se zorientovat v celoročním houbaření? Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí vařit 107 skvělých receptů z 36 druhů celoročně rostoucích hub. Díky knize se naučíte sbírat houby od jara až do zimy.
Houbová kuchařka k zakoupení na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword enoki, enoki recept, penízovka sametonohá