Go Back
domácí hamburger

Domácí hovězí burger s houbami

Dokonale vyvážený burger, který lze připravit na grilu i v pánvi.
Celkový čas 12 minutes
Course oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 7 kloboučků šupinovky
  • 150-200 g mletého hovězí masa
  • 1 burgerovou housku
  • 3 listy salátu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíci hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíci najemno nasekané cibule
  • 1 malou cibuli nakrájenou na silné kroužky
  • dle chuti koření sůl, pepř
  • dle chuti bylinky pažitku
  • dle potřeby slunečnicový olej

Instructions
 

  • Z mletého masa vytvarujte kouli a několikrát s ní lehce bouchněte o kuchyňskou linku – maso tak bude lépe držet pohromadě. Navlhčenýma rukama kouli uhlaďte a zploštěte ji na výšku asi 1,5–2 cm. Uhlaďte okraje a uprostřed vytlačte malý důlek – pomůže to rovnoměrnému propečení. Připravený burger nechte alespoň chvíli odpočinout v lednici.
  • Mezitím si připravte ochucenou majonézu. Smíchejte klasickou majonézu s hořčicí, solí, pepřem, citronovou šťávou, nasekanou cibulí a pažitkou. Uložte do lednice, aby se chutě propojily.
  • Rozehřejte pánev s těžkým dnem nebo gril. Maso osolte a opepřete těsně před opékáním. Na troše oleje ho opékejte z každé strany přibližně 3 minuty, poté ještě 1 minutu znovu na první straně. Maso bude hotové, propečené, ale stále šťavnaté. Pokud chcete méně růžový střed, přidejte ještě minutu navíc.
  • Spolu s masem opečte také kloboučky hub a plátky cibule. Nakonec krátce opečte i rozkrojenou housku.
  • Spodní díl housky potřete ochucenou majonézou, navrstvěte salát, opečené maso, houby s cibulí a přiklopte horní částí housky, kterou také potřete majonézou.
  • Domácí hovězí hamburger podávejte s opečenými brambory.

Notes

Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni se 107 originálními recepty z 36 druhů hub tě naučí skvěle a jednoduše vařit.
Kniha zároveň obsahuje rady a tipy, jak celoročně houbařit a dané druhy hub najít a poznat. 
Ke koupi pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword šupinovka chestnut, šupinovka nameko recept