Bageta s trhaným masem z hub
Rychlé trhané maso z hlívy královské je velmi chutné a hodí se bagety i burgeru.
Celkový čas 35 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
- 500 g hlívy královské
- 150 ml šťávy z pomeranče
- 1 lžíci protlaku
- 1 lžíci sójové omáčky
- 1 lžíci uzené mleté papriky
- 0,5 lžíce oregana
- 0,5 lžíce chilli
- 1 lžičku soli
- 1 hrst libovolného salátu
- 1 hrst sekané petrželky
- 0,5 červené cibule
- pár koleček salátové okurky
- 0,5 malé mrkve
- dle chuti citronovou šťávu
V misce smíchejte šťávu z pomeranče, protlak, chilli, mletou papriku, sůl, sójovou omáčku.
Hlívu natrhejte na podélná vlákna a poté ji obalte ve vzniklé omáčce. Vyložte kousky hlívy do pekáčku a dejte péct na 180 stupňů Celsia asi na 20 minut.
Bagetám odřízněte konce a podélně je rozřízněte, aby se daly naplnit. Pozor, ať je celé nepřeříznete.
Připravte si zeleninu do bagety a oblíbenou omáčku.
Bagety uvnitř potřete tatarskou omáčkou, naplňte upečeným trhaným masem z hlívy, zeleninou. Na závěr posypte bagety s trhaným masem petrželkou a zakápněte citronem.
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni je ojedinělá knížka, která spojuje rady zkušené houbařky, skvělé recepty a obsahuje QR kódy, které čtenáře navedou na houbařská videa na youtube Šumavská houbička. Kniha tak naučí houbaře začátečníky sbírat tradiční i netradiční jedlé houby po celý rok.
V kuchařce najdete 36 druhů hub a 107 skvělých houbových receptů, které zvládne každý.
Knihu koupíte nawww.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva královská, hlíva královská recept