Nejdříve si očistěte mrkev, petržel, cibuli, česnek. Spolu se slaninou nakrájejte na malé kostičky.
V hrnci si rozehřejte 2 lžíce másla a postupně na něm orestujte všechnu nakrájenou zeleninu a slaninu.
Podlijte vínem, které nechte vyvařit.
Zalijte vývarem, přihoďte celé stonky hladkolisté petržele a vařte do změknutí zeleniny.
Uvařený základ omáčky si přendejte do hlubší mísy a rozmixujte do hladka. Dle chuti dosolte a dopepřete.
V hrnci si rozpalte lžíci másla a na něj orestujte hlavičky Penízovky. Mladší plodnice Penízovky nepotřebují více než 5 minut.
Poté k houbám přilijte omáčku, promíchejte a nechte 1-2 minuty spojit chutě.
Podávejte s bramborovou kaší.