Naložené houby na kyselo
Houby ve sladkokyselém nálevu recept.
Celkový čas 1 hour hodina
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
- 500 g hříbků (nebo jiných lesních hub)
- 165 ml kvasného octa
- 1 velká cibule
- 350 ml vody
- 2 lžíce soli
- 1 větší lžíce cukru
- 4 velké bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 1 lžíce hořčičného semínka
Hřiby očistěte a překrájejte na stejně velké kousky. Cibuli nakrájejte na kolečka.
Dejte je vařit se lžící soli a kroužky cibule na 5 minut od bodu varu. Poté sceďte a dejte v sítku stranou.
Do čistého hrnce dejte vodu, lžíci soli, cukr, koření a míchejte, dokud se cukr se solí nerozpustí. Pak přilijte ocet a svařte 3 minuty od bodu varu. Poté nechte nálev lehce schladnout.
Do čistých sklenic naplňte houby s cibuli a zalijte je nálevem tak, aby byly zcela ponořené. Okraje sklenic otřete papírovou utěrkou a zavíčkujte čistými víčky.
Sklenice dejte do hrnce, zalijte je do 3/4 výšky vodou a sterilujte je na 90 stupňů Celsia 30 minut.
Poté sklenice otočte dnem vzhůru a nechte je vychladnout.
Houby na kyselo skladujte v suchu a temnu. Správné nakládané houby vydrží minimálně 2 roky.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houby na kyselo, hřib smrkový, hřiby na kyselo, hřiby recept