Očištěné houby nakrájíte na plátky.
Rozpalte si pánev a rozehřejte máslo.
Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět.
Přidejte česnek a houby. Nechte asi 3 minuty osmahnout.
Poté podlijte vínem. Přiklopte pokličkou a duste zhruba 25-30 minut. V případě potřeby ještě lehce podlijte vínem či vodou. Okořeňte tymiánem, solí a pepřem.
Vytvořte si dva důlky, kam vyklepnete vajíčka, osolte, opepřete, přiklopte a nechte dojít. Více jak 3 minuty na plotně a žloutek už bude tuhý.
Mezitím si na pánvi rozpalte lžíci slunečnicového oleje a osmahněte na něm dokřupava plátky chleba.
Topinky můžete potřít česnekem. Obložte houbovou směsí s vajíčkem. Dochuťte chilli vločkami a něčím zeleným - hladkolistá petržel, stonky jarní cibulky, pažitka atd.