Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Zapečené plněné smrže mletým masem
Luxusní jídlo za pár korun!
Print Recipe
Pin Recipe
Čas přípravy
15
minut
Čas vaření
30
minut
Celkový čas
45
minut
Chod
hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně
česká
Porce
2
Ingredience
6
ks
čerstvých smržů
300
gramů
hovězího mlého masa
6
plátků
slaniny
1
ks
vejce
2
lžíce
strouhanky
1
ks
menší červená cibule
1
lžíce
červené mleté papriky
dle chuti
sůl, pepř
Instrukce
Připravte si všechny ingredience.
Smrže si pečlivě vymyjeme od nečistot z lesa. Rozkrojíme podélně tak, aby se vytvořila kapsa k naplnění.
V misce smícháme mleté maso s celým vajíčkem, kořením a strouhankou.
Vytvoříme válečky, které obalíme ve slanině a váleček pak vložíme do rozkrojeného smrže.
Naplněné smrže vyskládáme do pekáčku. Pod houby dáme pár plátků másla.
Pečeme na 175 stupňů Celsia asi 35 minut.
Podáváme s opečeným chlebem. Hodí se i k vařeným bramborám.
Video
Poznámka:
Jak jsem našla své první smrže?
Své houbařské zkušenosti vám předávám v tomto videu.
Klíčová slova
polévka se smrži, recept se smrži, smrž recept