Go Back
Smrže recepty - Zapečené plněné smrže s mletým masem

Zapečené plněné smrže mletým masem

Luxusní jídlo za pár korun!
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 45 minut
Chod hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 2

Ingredience
  

  • 6 ks čerstvých smržů
  • 300 gramů hovězího mlého masa
  • 6 plátků slaniny
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 ks menší červená cibule
  • 1 lžíce červené mleté papriky
  • dle chuti sůl, pepř

Instrukce
 

  • Připravte si všechny ingredience.
    smrže recept
  • Smrže si pečlivě vymyjeme od nečistot z lesa. Rozkrojíme podélně tak, aby se vytvořila kapsa k naplnění.
    smrže recepty
  • V misce smícháme mleté maso s celým vajíčkem, kořením a strouhankou.
    smrže recept
  • Vytvoříme válečky, které obalíme ve slanině a váleček pak vložíme do rozkrojeného smrže.
  • Naplněné smrže vyskládáme do pekáčku. Pod houby dáme pár plátků másla.
  • Pečeme na 175 stupňů Celsia asi 35 minut.
  • Podáváme s opečeným chlebem. Hodí se i k vařeným bramborám.

Video

Poznámka:

Jak jsem našla své první smrže? Své houbařské zkušenosti vám předávám v tomto videu.
Klíčová slova polévka se smrži, recept se smrži, smrž recept