Go Back
smrž obecný na topince

Smrže na topince s krémovou lučinou a čerstvým špenátem

Jednoduchá kombinace výrazných smržů a jemné lučiny s čerstvým špenátem.
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 30 minut
Chod chuťovka, hlavní chod, hlavní jídlo, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 1

Ingredience
  

  • 3 ks čerstvých Smržů obecných
  • 2 hrsti čerstvého mladého špenátu
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 balení lučiny nebo krémového sýru
  • 1 krajíc chleba
  • 1 ks jarní cibulky
  • koření sůl, pepř, mletý kmín

Instrukce
 

  • Připravte si všechny ingredience.
    smrž obecný na topince
  • Smrže si pečlivě očistíme od všech nečistot. Poté nakrájíme na silnější kolečka.
  • Rozpálíme si pánev a na másle krátce orestujeme na jemno nakrájenou jarní cibulku.
  • Poté přidáme kolečka smržů a alespoň 5 minut restujeme.
  • Poté odhrneme houby na stranu pánve a velmi krátce orestujeme listy špenátu.
  • Promícháme, osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
  • Mezitím si v toastovači nebo na suché pánvi opečeme chléb do křupava.
  • Topinku namažeme krémovou lučinou a zasypeme houbami se špenátem.

Video

Poznámka:

Smrže není úplně snadné najít. Pomohu vám s jejich hledáním i rozpoznáním. Podívejte se na mé houbařské video, kde rostou Smrži
Klíčová slova houbové topinky, recept na smrže, smrž obecný, smrž recept