Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smrže na topince s krémovou lučinou a čerstvým špenátem
Jednoduchá kombinace výrazných smržů a jemné lučiny s čerstvým špenátem.
Print Recipe
Pin Recipe
Čas přípravy
15
minut
Čas vaření
15
minut
Celkový čas
30
minut
Chod
chuťovka, hlavní chod, hlavní jídlo, oběd, večeře
Kuchyně
česká
Porce
1
Ingredience
3
ks
čerstvých Smržů obecných
2
hrsti
čerstvého mladého špenátu
2
lžíce
másla
1/2
balení
lučiny nebo krémového sýru
1
krajíc
chleba
1
ks
jarní cibulky
koření
sůl, pepř, mletý kmín
Instrukce
Připravte si všechny ingredience.
Smrže si pečlivě očistíme od všech nečistot. Poté nakrájíme na silnější kolečka.
Rozpálíme si pánev a na másle krátce orestujeme na jemno nakrájenou jarní cibulku.
Poté přidáme kolečka smržů a alespoň 5 minut restujeme.
Poté odhrneme houby na stranu pánve a velmi krátce orestujeme listy špenátu.
Promícháme, osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
Mezitím si v toastovači nebo na suché pánvi opečeme chléb do křupava.
Topinku namažeme krémovou lučinou a zasypeme houbami se špenátem.
Video
Poznámka:
Smrže není úplně snadné najít. Pomohu vám s jejich hledáním i rozpoznáním. Podívejte se na mé houbařské video,
kde rostou Smrži
.
Klíčová slova
houbové topinky, recept na smrže, smrž obecný, smrž recept