Go Back
Houbové brambory Hasselback

Houbové brambory Hasselback plněné sušenými hřiby

Skvělá příloha z hub nejen ke steaku.
Čas přípravy 8 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 40 minut
Chod hlavní chod, oběd, příloha, večeře
Kuchyně švédská
Porce 1

Ingredience
  

  • 2 hrsti sušených hřibů
  • 2 ks větších brambor
  • 1 plátek slaniny
  • 1 stonek čerstvého rozmarýnu (lze použít i sušený)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • koření sůl, pepř

Instrukce
 

  • Sušené houby dáme do misky a zalijeme vroucí vodou.
    Houbové brambory Hasselback
  • Mezitím si očistíme kartáčkem brambory. Poté si bramboru umístíme mezi dvě vařečky, nebo třeba čínské hůlky a začneme brambory krájet na plátky, ale nesmíte doříznout až do konce a bramboru překrojit. Úplnému překrojení brání právě ty vařečky nebo hůlky.
    Houbové brambory Hasselback
  • Nyní si nakrájíme plátek slaniny na větší kousky. A stonek čerstvého rozmarýnu obereme.
  • Začneme plnit brambory slaninou, rozmarýnem a plátky hub.
    Houbové brambory Hasselback
  • Dáme do pekáčku, zalijeme olivovým olejem, osolíme a opeříme.
    Houbové brambory Hasselback
  • Pečeme na 170 stupňů Celsia asi 30 minut.
    Houbové brambory Hasselback

Video

Poznámka:

Chcete se pokochat sběrem Hřibů smrkových? Podívejte se na mé houbařské úspěchy s nejvíce oblíbenými houbami českých houbařů. Neskutečné nálezy hřibů najdete v tomto videu
Klíčová slova brambory, brambory hasselback, hřib smrkový, hřib smrkový recept, recept ze sušených hub, sušené houby