Go Back
houbové noky - recept

Houbové noky se smetanovou omáčkou ze sušených hřibů

Nejsnazší krémová omáčka v celém houbovém světě vaření! Naučte se jí vařit a budete ji vařit už napořád.
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 5 minut
Celkový čas 10 minut
Chod hlavní jídlo, oběd, večeře
Kuchyně italská
Porce 2

Ingredience
  

  • 1 větší hrst sušených hřibů smrkových
  • 1 balení noků
  • 1 ks vysokoprocentní smetany (18 - 30%)
  • 1 hrst strouhaného parmezánu
  • bylinky nasekaná petrželka
  • koření sůl

Instrukce
 

  • Připravte si všechny ingredience.
  • Nejdříve ze všeho si v mixéru rozemelte sušené hřiby na jemný prášek.
  • V do hlubší pánve nalijte smetanu a přisypte houbový prášek. Promíchejte a nechte asi tři minutky vařit.
  • Dejte si vařit vodu na uvaření noků. Noky vařte dle návodu, většinou po dvou minutách varu vyplavou nahoru, což značí jejich uvaření.
  • Do omáčky přidejte nastrouhaný parmazán. Část si ale nechte na posypání noků na talíři.
  • Uvařené noky slijte a vyklopte do zhoustlé smetanové omáčky. Promíchejte, aby se každý kousek v omáčce celý obalil.
  • Ihned servírujte posypané zbylým parmezánem a nasekanou petrželkou.

Video

Klíčová slova houbová omáčka, hřib recept, hřib smrkový, hřib smrkový recept, hřiby, omáčka