Falešná račí polévka z ryzců je skvělou alternativou k tradiční račí polévce. Ryzce se svou výraznou, lehce kořeněnou chutí výborně hodí k přípravě této pochoutky, která překvapí nejen svou jednoduchostí, ale i lahodnou chutí. Ryzec smrkový recept je ideální pro všechny, kteří si chtějí v kuchyni vychutnat kouzlo lesních hub, a zároveň vyzkoušet něco neobvyklého.
Falešná račí polévka z ryzců vás ohromí svou jednoduchostí a skvělou chutí! Hotová je téměř hned a věřte, že snezená rovněž. Vyzkoušejte netradiční recept na ryzce smrkového.
Houbové recepty vždy při ruce! Máte úspěšnou houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni?
Pokud vás příprava pokrmů z hub baví, moje houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vám nabídne spoustu inspirace. Obsahuje řadu receptů nejen na ryzce, ale i na další druhy hub. Najdete v ní vše od klasických jídel až po netradiční kombinace, které vyniknou nejen v běžném vaření, ale i při zvláštních příležitostech. Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni je sepsána tak, abyste se díky ní naučili vařit 107 jednoduchých receptů z 36 druhů hub a zároveň se začali orientovat v celoročním houbaření.
Buďte úspěšný a zkušený houbař! Houbařský průvodce vás seznámí se 127 druhy hub
Kromě kuchařky vás mohu pozvat také k objevování mého houbařského průvodce Šumavská houbička v lese, který je ideálním společníkem pro každého houbaře začátečníka. Tento houbařský průvodce vám pomůže nejen poznat 127 druhů hub, ale poskytne i praktické rady, kde a kdy tyto houby najít, jak je zpracovat a na jaké záměny si dát pozor.
Vyzkoušejte také: Začněte poznávat nové druhy hub se Šumavskou houbičkou na jejím YouTube kanálu Šumavská houbička.
Falešná račí polévka z ryzců
Ingredience
- 500 g ryzců
- 750 g hovězího vývaru
- 3 lžíce másla
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 5 lžic 33% smetany
- 2-3 hrsti mražených fazolových lusků
- koření dle chuti sůl, pepř
- na ozdobení petrželka
Instrukce
- Do hrnce dejte lžíci másla na ní orestujte na jemno nakrájenou šalotku. Po minutě přidejte ještě jednu lžíci másla a zasypte moukou. Rozmíchejte v jíšku a tu nechte minutu a půl opékat.
- Přidejte nakrájené ryzce. Dochuťte solí a pepřem.
- Za stálého míchání přilijte po částech vývar a poté fazolky. Nechte 15 minut vařit.
- Na závěr pro zjemnění můžete přidat trochu smetany a nechat ještě 2 minuty provařit.
- Podávejte ozdobené petrželkou nebo pažitkou.